© 2007 Ginderbroek

Wijkwerking Ginderbroek
Startpagina.

Foto's.

Septemberdagen 1944 – Legervoertuigen en een colonne tanks rijden door Ginderbroek en de Nieuwstraat. In de straten hangen de Belgische vlaggen aan de gevels.

Bevrijdingsmeeting Mol

Bij de 65ste verjaardag organiseert men op 4, 5 en 6 september een bevrijdingsmeeting en de initiatiefnemers zijn Carl Van der Heyden en Dennis Smulders uit de Hoogstraat.
Deze meeting zal plaatsvinden op de terreinen van Sibelco aan de Maat in Mol.Deze locatie van de Maat en van Postel hebben bij de bevrijding van Mol een belangrijke rol gespeeld.
Het wordt een themaweekend met tal van legervoertuigen, schepen, militairen in   
    65 jaar bevrijding Mol
De mooiste septembermaand in Mol is zeker die van 1944 geweest. Het Duitse leger dat vier jaar  lang ons land had bezet, trok zich begin september terug. Op 13 september reden de eerste geallieerde rupsvoertuigen en tanks Ginderbroek binnen. Mol werd die dag bevrijd.
13 september 1944 Het eerste verkenningsvoertuig in Polderstraat van Ginderbroek. René Bergmans kijkt toe.


.
Marie Evans en de gezusters Vanarwegen vvan Nieuwstraat hebben de  Shermantank ‘ingepalmd’.

  
5 september 2009 – Optocht met deelname van onder meer een Sherman tank USA en een rupsvoertuig Brenn-Carier US/GB (bovenstaande foto’s).Op 11 juli ‘marcheerden’ Carl en Dennis (beiden uiterst rechts) en Molse vrienden naar Scherpenheuvel om hun Belgische vlag ‘Bevrijdingsmeeting Mol’ te laten zegenen.

De initiatiefnemers hebben ook een website:

Bevrijdingsmeeting.